Fantastic Dolls 
And where to find them....

uitleg kittenbeleid en interesselijst


Interesse lijst

We werken niet met een wachtlijst of reserveringslijst. De meeste kittenkopers benaderen immers meerdere Cattery’s (logisch ook vanwege de schaarste) en zijn heel vaak elders al voorzien van een kitten op het moment dat onze kittens beschikbaar komen. De ervaring heeft geleerd dat mensen ‘vergeten’ zich bij andere Cattery’s en bij ons af te melden. Hoe jammer is het dan dat we andere potentiële kittenkopers ‘nee’ hebben verkocht omdat onze lijst vol is.

Daarom werken we met een interesse lijst. Dat werkt als volgt:

1.     Indien u geïnteresseerd bent in een kitten (wellicht ook speciale voorkeur uit een bepaalde combinatie) dan kunt u dat aan ons kenbaar maken (bij voorkeur via de mail) en plaatsen wij u op de interesse lijst.

2.     We vragen u om iets over uzelf (gezin, woonsituatie, andere huisdieren) te vertellen. We plaatsen onze kittens niet op volgorde van aanmelden maar op basis van wederzijds vertrouwen en goed gevoel. En bij voorkeur waar al huisdieren aanwezig zijn of waar men bereid is een 2 e kitten aan te schaffen. Dat hoeft overigens geen Ragdoll te zijn, dat mag ook een ander ras of een katje uit het asiel zijn. De reden daarvoor is dat Ragdolls niet graag alleen zijn.

3.     OPTIE: Zodra een poes drachtig is, plaatsen wij een update op onze website en social media (FB, Insta) met de vermoedelijke datum van bevalling. Onze kittens komen beschikbaar rond de leeftijd van ongeveer 8 weken. Ook hierover plaatsen we updates op onze website en social media. We geven een kort berichtje aan mensen die op de interesselijst staan dat er kittens beschikbaar zijn. U kunt dan aangeven dat u een optie wenst te nemen op een kitten. Bij geen reactie nemen we verder geen contact met u op. Als u nog steeds geïnteresseerd bent en een kitten is nog beschikbaar op moment van uw reactie, plannen we een bezoek in zodat we kennis kunnen maken. Ook om te kijken of er een klik is met een beschikbaar kitten uit het nest. We nemen graag zowel voor u als voor onszelf na het bezoek een dag bedenktijd want we willen geen overhaaste beslissingen forceren.

4.     RESERVEREN: na uw bezoek horen we graag (de volgende dag) of u uw optie wenst om te zetten in een reservering. Als dat het geval is, ontvangt u van ons het concept koopcontract en vragen wij u een aanbetaling te doen van € 200,00. Na ontvangst van de aanbetaling is het kitten definitief voor u gereserveerd.

5.      EVALUATIE: Als een kitten onder evaluatie staat willen we iets langer bekijken of het kitten mogelijk geschikt is voor de fok. Dan komt het kitten nog niet beschikbaar. Pas na ongeveer 10 a 12 weken (en soms nog iets langer) wordt duidelijk of het kitten geschikt is voor de fok. Het kan dus zo zijn dat een kitten pas op de leeftijd van 10 a 14 weken beschikbaar komt. Ook hierover plaatsen we updates op onze website en op social media. Het advies aan u is dit zelf goed in de gaten te houden. We vinden het namelijk erg fijn om wel vooraf al een beetje kennis te maken met de potentiële nieuwe eigenaren van onze kittens. En dat doen we bij voorkeur via de messenger van FB.

6.     CASTRATIE: Kittens verlaten het nest altijd gecastreerd, we maken hierop geen uitzonderingen. Dit gebeurt een week na de laatste inenting dus rond de leeftijd van 13 a 14 weken. Katertjes zijn doorgaans na enkele dagen gereed om te verhuizen, poesjes hebben 10 dagen hersteltijd nodig. Kittens verlaten het nest pas als ze volledig hersteld zijn. We gaan niet in op verzoeken om kittens toch eerder te laten verhuizen. Bovendien is het voor de socialisatie van het kitten heel belangrijk om zo lang mogelijk bij de moederpoes te blijven.

7.     PRIJS: zoals u op onze website kunt lezen, doen wij heel veel moeite om iets toe te voegen aan het ras. We halen de meeste ouderdieren uit het buitenland en importeren mooie gezonde katten met een prachtige stamboom/lijn. Wij hanteren daarom ook een vaste prijs voor onze kittens, dat is niet onderhandelbaar. We doen niet mee aan de gekte op marktplaats waar broodfokkers de prijs opdrijven, maar onze kittens gaan ook niet voor een appel en een ei weg. Op mailtjes ‘wat kost een kitten’ zonder verdere enige info geven wij geen antwoord (zie puntje 2 hierboven).

8.     Kittens verlaten het nest naar hun nieuwe personeel met een Fife stamboom van Mundikat, de nodige entingen (2x), verschillende keren ontwormd en ontvlooid, gecastreerd, contract (garantie op HCM, PKD en CIN) microchip en Europees paspoort. Ook krijgen ze een leuk kittenpakket mee. 

E-mailen
Instagram