Fantastic Dolls 
And where to find them....

Welkom op mijn Ragdoll Cattery website "Fantastic Dolls"

Wat leuk dat u onze website bezoekt. Ik - Lotte Hofstee - ben in 2018 na gedegen onderzoek met de Cattery begonnen toen ik nog bij mijn ouders Erik en Ilonka in Zeewolde woonde. Nu wonen we samen in Kerkdriel, waar ik op het terrein van mijn ouders mijn eigen woning heb. Ragdolls fokken doe ik hobby matig. En inmiddels niet meer alleen maar samen met mijn moeder Ilonka en natuurlijk ook een beetje met mijn vader Erik. 

Dat we hobbymatig fokken betekent dat we maar af en toe een nestje zullen hebben. Alle dieren groeien in huiselijke kring op. Een deel van de poezen woont bij mij (Lotte) en een ander deel van de groep (katers en poezen) woont bij mijn ouders. Voordeel is dat de groep zo rust en de ruimte blijft behouden. Immers vanwege risico op stress met eventueel gevolgen voor de  gezondheid van katten is heel belangrijk dat een groep katten niet te groot wordt en ook dat kittens in rust kunnen opgroeien.  Het is ook heel fijn dat  we voldoende ruimte hebben om onze katers gescheiden te laten leven van onze poezen. Zo blijven we zicht houden op wanneer een poes gedekt kan worden en door welke kater. 

De gezondheid van onze dieren staat altijd op nummer 1. Bovendien fokken wij naar de richtlijnen van de wereldwijde organisatie FIFe en Mundikat (FIFe Nederland). Alle nodige testen worden gedaan: HCM en PKD testen we via DNA en HCM/PKD/CIN via echo. Fiv/Felv testen we d.m.v. bloedonderzoek. Ook testen we op bloedgroep (serologisch) maar dat is alleen voor ons als fokkers van belang. De echo voor HCM/PKD/CIN wordt jaarlijks (katers) of om het jaar (poezen) herhaald (poezen worden minder vaak getest dan katers omdat katers veel makkelijker en meer nageslacht geven, kittens die vanuit de moeder bij ons blijven voor de fok worden zelf ook weer jaarlijks of om het jaar getest). 

Sinds december 2018 ben ik  (lotte) lid van Mundikat en sinds april 2021 ben ik algemeen bestuurslid van Mundikat, Om op de hoogte te blijven of onze gefokte katten aan de ras-standaard van FIFE blijven voldoen, maar ook gewoon omdat we het heel leuk en gezellig vinden, zijn wij vaak op FIFE shows in zowel binnen- als buitenland te vinden. Ik (lotte) ben bij onze eigen vereniging meestal als steward aanwezig, maar soms ook als fotograaf. Want sinds ik met deze hobby-Cattery ben begonnen, ben ik gaan fotograferen en dat is inmiddels mijn tweede grote hobby geworden, Veel foto's hier op de website zijn door mijzelf gemaakt. Mijn ouders Ilonka en Erik zijn meestal op show aanwezig om onze katten te showen. Zo hebben we ook hier de taken prettig verdeeld!

Nieuws

Op 19 juli 2023 is Alma mama geworden van 3 prachtige kittens (1 poesje en 2 katertjes), het poesje is een blue bicolour en de twee katertjes een seal bicolour. Mama Alma had der eigen kraamkist maar vond het veel gezelliger om samen met guinevere voor de kittens te zorgen en na een dag lagen alle 5 de kittens bij elkaar. Sinds dien worden zij samen opgevoed door de 2 mama's, dit betekend extra melk. warmte en veeeeel liefde.

Op 8 juli 2023 is Guinevere bevallen van 2 wolkjes van een kittens (1 poesje en 1 katertje), waarvan het poesje een blue bicolour is en het katertje een seal bicolour. Doordat guinevere een keizersnede moest bij de bevalling hebben wij besloten dat haar eerste ook haar laatste nestje is. Zij mag nu gaan genieten van een leventje zonder hormonen.

Op 25 juni 2023 is Funky mama geworden van 4 prachtig kitten. 1 poesje en 3 katertjes, ondanks dat de kans 50/50 is zijn alle kittens blue bicolour geworden <3


Op 20 mei 2023 is Bamse mama geworden van 4 grote kittens (1 poesje en 3 katertjes), allen in de kleur blue bicolour. Mama en kittens maken het goed. 

Onze eigen GIC Fantastic Dolls Bamse is drachtig. Rond half mei 2023 zal ze bevallen van haar tweede nestje. De vader van dit nest is PL* Koc-Pol Cat Filemon en dit wordt zijn eerste nageslacht. We zijn heel benieuwd! Bamse groeit goed, eet goed en is vrolijk en we kijken erg uit naar ons eerste nestje van 2023!

Nieuws 2022

Op 12 november 2022 is Cherry bevallen van 5 prachtige kittens (3 poesjes en 2 katertjes), waarvan 1 poesje een seal bicolour is en de rest seal tabby bicolour. Cherry wordt gecastreerd zodra de kittens afgespeend zijn.

Op 9 september 2022 is Borowka mama geworden van 1 prachtig kitten. This een seal tabby bicolour poesje wat zeer verwend zal worden <3

Op 4 april 2022 is Bamse mama geworden van 4 prachtige kittens (3 poesjes en 1 katertje), allen in de kleur seal bicolour. Mama en kittens maken het goed. Eind april 2022 zal Cherry bevallen van haar 2e nestje.  

Nestjes 2021

Op zondag 11 juli 2021 is Maine Malawi's To Funky (Funky) bevallen van 5 prachtige bolletjes: 3 poesjes en 2 katertjes. De poesjes zijn alle drie Tortie (Blue en Cream) en de katertjes zijn allebei Blue. Alle kittens hebben de aftekening Bicolor. 

Op maandag 31 mei 2021 is Koc-Pol Cat Borówka (Plofki a.k.a. Berry) bevallen van maar liefst 7 knappe kittens. Het zijn 5 katertjes en 2 poesjes. De kleuren van de kittens zijn zowel Seal als Blue in de aftekeningen Bicolor en Mitted. Alle katertjes zijn gereserveerd. De poesjes blijven in onze cattery.

Op woensdag 28 april 2021 in de vroege ochtend is Afroditedolls Charity (Cherry) bevallen van 6 lieve prachtige kittens, te weten 5 katertjes en 1 poesje in de kleur en aftekening Seal Bicolor.  Alle katertjes zijn inmiddels verhuisd. Het poesje blijft in onze Cattery.

Alle kittens staan onder evaluatie totdat ze 8 weken oud zijn. Daarna komen ze beschikbaar. De mensen die op de geïntereseerdenlijst staan, zullen als eerste benaderd worden. 

 

Maart 2021

Op 15 maart 2021 ben ik met mijn ouders verhuisd van Zeewolde naar het mooie plaatsje Kerkdriel. Daar hebben we een prachtige locatie gevonden waar we heel veel woonruimte hebben. Zodra het mooie tuinhuis gereed is, zal ik daar met een deel van de poezen en katers gaan wonen. De rest van de groep blijft dan in het hoofdhuis bij mijn ouders wonen. Zo hebben we op een hele fijne manier meer ruimte om onze cattery uit te breiden zonder dat de groep in huis te groot wordt. 

December 2020

NIEUWE KATER op 22 december 2020 is Perfect Change Red Bull, een prachtige crème bicolour kater, bij ons komen wonen. Hij is nog jong (4 maanden), We hopen dat hij vanaf ongeveer 1 jarige leeftijd na uiteraard gezond getest te zijn, ons prachtige kittens gaat geven met onze dames.

VAKBEKWAAMHEID Houders van Dieren Hond Kat op 18 december 2020 heb ik (Lotte) het befaamde papiertje Vakbekwaamheid houders van dieren Hond en Kat behaald. Dit (officieel erkende) diploma is vanaf dit jaar verplicht. 

Oktober 2020

CERTIFICAAT professioneel chippen van honden en katten. Op 18 oktober 2020 heeft mijn moeder (Ilonka) het certificaat behaald om honden en katten te chippen. 

GEBOREN op 4 oktober 2020 is het C-Nest geboren. Lizzy kreeg 5 prachtige kittens. Alle kittens zijn inmiddels al voorzien van nieuw personeel. 


Informatieaanvraag

Als u vragen heeft, kunt u deze stellen via onderstaand contactformulier of per e-mail; info@catteryfantasticdolls.nl. Ook kunt u mijn facebookpagina in de gaten houden, daar zal ik regelmatig foto's van mijn dieren plaatsen. Wij plaatsen onze kittens bij voorkeur niet alleen, maar bij voorkeur waar al andere katten (huisdieren, hondjes) aanwezig zijn.


E-mailen
Instagram